Zuidewind Fietsaccuservice is onder de naam Zuidewind B.V. opgericht in 1926 door de heer R.W. Zuidewind, de grootvader van de huidige eigenaren Rob en Peter Zuidewind. In de beginperiode werd met name petroleum verkocht en middels paard en wagen huis-aan-huis bezorgd voor het warmstoken van de huizen en voor de kooktoestellen van de inwoners van Purmerend en de omliggende dorpen. Al snel werden paard en wagen opgevolgd door tankwagens en breidde het bedrijf zich uit.

Het vervolg

Na de overname door zoon P.R. (Piet) Zuidewind na de oorlog, verhuisde het bedrijf in 1958 naar de Wagenweg in Purmerend, waar in 1966 een tankstation werd gebouwd inclusief gasflessendepot. In 1989 werd het bedrijf voortgezet door de derde generatie en werd middels een grootscheepse onder- en bovengrondse verbouwing een selfservice tankstation opgericht, compleet met ruime, moderne shop en een werkplaats waar accu’s en autobanden werden verkocht en gemonteerd. Van 1995 tot 2010 werd daarnaast de exploitatie van het tankstation BP De Koog, eveneens in Purmerend gevestigd, gevoerd.

90 jaar

Op 2 september 2016 bestond Zuidewind B.V. 90 jaar. Bijzonder is dat het bedrijf al vanaf het prille begin in 1926 brandstoffen van het merk BP verkocht. Hiermee mocht Zuidewind zich de oudste BP dealer in de Benelux noemen. In 2017 is ondanks de lange relatie de keuze gemaakt om afscheid te nemen van BP. Het tankstation is geheel omgebouwd naar Tango concept om aan de vraag van de moderne consument te voldoen, zoals het bedrijf al sinds 1926 heeft gedaan.

Van fossiel naar elektrisch

Na verhuur van het tankstation aan Tango heeft Zuidewind Fietsaccuservice zich nog meer toegelegd op elektrisch vervoer. Zuidewind Fietsaccuservice is leverancier van alle soorten accu’s, van auto en motor tot heftruck en caravan. In 2006 is begonnen met verkoop en revisie van accu’s en acculaders van elektrische fietsen, op dat moment nog een markt in de kinderschoenen. Qua assortiment is Zuidewind Fietsaccuservice inmiddels één van de grootste aanbieders van accu’s en opladers voor e-bikes in Nederland en wordt naast particulieren geleverd aan meer dan 350 fietswinkels en verschillende importeurs en onderdelengroothandels. Onderdelen en eindproducten worden rechtstreeks betrokken uit met name Duitsland, Taiwan en China. Klanten bevinden zich door heel Nederland en Vlaanderen, daarnaast hebben wij inmiddels geleverd aan klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Letland, Ierland, Engeland, Verenigde Staten, Suriname en Aruba.

Partners

Zuidewind Fietsaccuservice is accuservice en testpartner van:

In de media

Voor de ANWB mochten wij in 2020 de accumeting, inspectie & beoordeling doen voor de Budget E-bike test. Ook stonden wij in het fietsmagazine Tweewieler en kwam Nieuwsfiets.nu bij ons langs op Velóvak 2019. U kunt hier alles over lezen in onze rubriek: In de media.

× WhatsApp